Fransız ailenin oğlu olarak 1850 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Paris Güzel Sanatlar Yüksekokulu (Ecoles des Beaux-Arts)’nda mimarlık eğitimi almıștır. Paris’teki eğitimi sırasında, Osman Hamdi Bey ile tanışmış ve ilerleyen zamanlarda birlikte birçok projeye imza atmışlardır. Sanayi-i Nefise Mektebinin binasını Osman Hamdi ile birlikte çizen Vallaury, aynı zamanda mimarlık bölümünün kurucusu ve ilk hocasıdır. 1896'da Fransız Legion d’Honneur nişanı ile ödüllendirildi. 

İstanbul’daki Osmanlı üst düzey yönetimi ve özellikle Fransız finans kuruluşları ile iş çevrelerinin gözde mimarı durumuna geldi. İstiklal Caddesi’ndeki Büyük Kulüp Binası - Cercle d’Orient (Grand Pera AVM), Eminönü Hidayet Camii (1887) ve Paris Uluslararası Fuarı için Türk tütün pavyonu (1889) gibi yapıları tasarladı.

1892 yılında Galata’da yaptığı Osmanlı Bankası Genel Müdürlüğü binası ile birçok mimara örnek olacak bir mimari anlayışa öncülük yaptı. Pera Palas (1893), Yeni Karaköy Han (1893), Tokatlıyan Oteli, Büyükada Rum Yetimhanesi, Union Françoise ve Düyun-u Umumiye binası gibi büyük boyutlu yapılar inşa etti. Rumeli Hisarı’nda Boğaz’ın görkemli yalılarından biri olan Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı yine onun imzasını taşır.