santralistanbul, Bilgi Üniversitesi kapsamında barındırdığı sanatsal ve kültürel etkinlikleriyle kurulduğu kentin hak ettiği değeri kazanmasına katkıda bulunmayı hedefleyen geniş kapsamlı, çok boyutlu ve disiplinler arası nitelikte bir dönüşüm platformudur.

Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali olan ve 1914’ten 1983’e kadar İstanbul’a elektrik sağlayan Silahtarağa Elektrik Santrali’nin yenilenme projesi; Emre Arolat, Nevzat Sayın ve Han Tümertekin’in imzalarıyla 2004 - 2007 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.

8 Eylül 2007’de hizmet vermeye başlayan ve Türkiye’nin bugüne kadarki en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan santralistanbul Projesi, Alibeyköy ve Kağıthane derelerinin arasında yer alan 107 bin metrekarelik bir araziyi kapsamaktadır. 2010’da International Architecture Awards ödülünü alan Çağdaş Sanatlar Müzesi, 2012’de Avrupa Müze Akademisi tarafından DASA Ödülü’nü alan Enerji Müzesi, çeşitli tasarım ödülleri alan eğlence ve dinlence mekânları, amfi ve eğitim binalarıyla bu muhteşem kampüs, asırlık ağaçlarla ve çimlerle kaplı uçsuz bucaksız bahçesiyle dünyanın en başarılı dönüşüm projelerinden birisidir.