Çok yönlü kişiliğinin yanı sıra; mimarlık, şehircilik ve hayata dair ilerici fikirleriyle adından çokça söz ettiren Aydın Boysan, 1921’de İstanbul’da doğmuştur. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi’nden mezun olduktan sonra girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimini 1945 yılında başarıyla tamamlamıştır. Yarım asrı aşan kariyer hayatı boyunca mesleğin geleceğine ışık tutan Boysan, başyapıt niteliğindeki mimari eserlerinin yanı sıra; Mizah Paldır Güldür, Yangın Var, Yollarda, Umut Simit, Yalan Oldu mu Ya! gibi 40’tan fazla kitaba da imzasını atmıştır. 

1957-1972 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ders veren ve uzun yıllar ulusal basında köşe yazarlığı yapan Boysan, 1984-1993 yılları arasında faaliyet gösteren Bas Yayınları’nın kurucusudur. Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasındadır. İlk genel sekreterlik görevi başta olmak üzere yönetim kurulu üyeliği ve İstanbul Şube Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” de dahil birçok ulusal ve uluslararası ödülün sahibidir.

Mimari çizgisini ortaya koyan, modern ve sade üslubuyla tasarladığı Levent Eczacıbaşı Tesisleri, Hürriyet Medya Towers Binası, Karamürsel İpek Kâğıt Fabrikası, Çayırova Arçelik Tesisleri, Hakkâri Vilâyet Konağı (ilk yapıtı) ve Türkiye’nin ilk çelik halat asma konstrüksiyon örneği olarak bilinen İzmir Fuarı Arçelik Pavyonu çağa damgasını vuran eserlerinden birkaçıdır.