1946 yılında dünyaya gelen Daniel Libeskind, küçük yaşlarından itibaren müziğe ilgi duymuş ve akordeon çalmayı öğrenmiştir. Aldığı müzik eğitiminin yarıda bırakarak New York’taki Cooper Union’da ve İngiltere’deki Essex Üniversitesi’nde mimarlık okumuştur.

Daniel Libeskind, 1989 yılında eşi Nina Libeskind ile birlikte mimarlık stüdyosu kurmuştur. Aynı yıl, Berlin’deki Yahudi Müzesi’nin mimari proje yarışmasını Between The Lines tasarımı ile kazanarak uluslararası arenada ismini duyurmuştur. Yaşanan bazı siyasal sorunlar nedeniyle müzenin yapımı 1999 yılında tamamlanmış, 2001 yılında açılmıştır. Daniel; mimarlık teorisyeni ve profesörü olarak Yale Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Toronto Üniversitesi gibi birçok tanınmış okulda ders vermiş, 2004’te Amerika Birleşik Devletleri tarafından Cultureconnect Programı kapsamında mimarlık için seçilen ilk kültür elçisi olmuştur. 2001 yılında New York’ta yıkılan Dünya Ticaret Merkezi bölgesinin yeniden projelendirilmesi için yapılan yarışmada, Libeskind’in tasarımı “Memory Foundations” komisyonu kazanmıştır. 16 dönümlük arazinin yarısını Anıt ve Anıt Müzesi tarafından tanımlanan kamusal alana ayırmıştır. Ayrıca sürdürülebilir ve yüksek teknolojili ofis kuleleri için tasarımlar da yapmıştır. Daniel Libeskind bu projesi ile birçok ödül almıştır.

Kolorado’daki Denver Sanat Müzesi genişletilmesi, İsviçre’deki Westside Alışveriş ve Eğlence Merkezi, Toronto'daki Royal Ontario Müzesi’nin bir uzantısı olan Michael Lee-Chin Crystal, Seul’daki Hyundai Genel Müdürlüğü, Dublin’deki Grand Canal Meydanı & Grand Canal Tiyatrosu tasarımını yaptığı önemli projeler arasında yer almaktadır.