İstiklal Caddesi’nin üzerinde yer alan en dikkat çeken binalardan biridir. Sultan Abdülhamit’in terzisi Jean Botter için dönemin gözde mimarı olan Raimondo D'Aronco tarafından 1900-1901 yıllarında inşa edilmiştir. Hollanda asıllı Jean Botter ve ailesinin ev ve iş hayatını birlikte sürdürebileceği şekilde tasarlanan 7 katlı bina, Art Nouveau tarzda yapılmıştır. Bu tarzda İstanbul’da yapılan ilk binadır. 

Dar cepheli (5.00 m) ve derin parselli (42.00 m) olan bu yapı; bodrum katı depo, zemin katı ve asma katı mağaza, birinci katı atölye, kabul salonları ve depo, ikinci-üçüncü ve çekme katı ise konut olmak üzere, toplam yedi katlı olarak tasarlanmıştır. Kargir duvarlı yığma tuğla ve dökme demir strüktür kullanılan yapının dış cephesinde ise taş kaplama tercih edilmiştir.

Art Nouveau akımının estetik değerleri ön planda tutan ve doğadan ilham alan yaklaşımını yansıtan Botter Apartmanı’nın dış cephesi, iki kadın büstü ve yukarıdan sarkan kurdele ve gül bezemeleriyle süslüdür. Mimar Raimondo D'Aronco, yine binanın ön cephesine bir hareketlilik katmak için kabul ve atölye salonlarının önündeki yarı eliptik balkona çiçeksi motiflerle süslenmiş dört adet dikme yerleştirmiştir. Balkon korkuluğu füruşlar ve lambalar gibi metal aksamlarda da ünlü mimarın kendisine ait olan özgün çiçeksi tasarımları yer almaktadır.

Botter Apartmanı bugün kullanılmıyor ve restorasyon için sahiplerinin ilgisini bekliyor. Güzel cephesinin büyük kısmı ahşap paravanlarla kapatılmış durumda.