İttihat ve Terakki Cemiyeti döneminde, Bolu Milletvekili Mehmet Habip Bey’in 1908’de yaptırdığı Bulgur Palas, İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından çizilmiştir. Milli Mimari akımının izleri görülen yapı; günümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmek üzere satın alınmıştır.

Bulgur Palas İstanbul’un yedinci tepesi olarak bilinen Cerrahpaşa semtinde yer almaktadır. Binanın terasından bakıldığında İstanbul’un diğer tepeleri olan Sarayburnu, Çemberlitaş, Süleymaniye, Fatih, Yavuz Selim ve Edirnekapı’nın yanı sıra, İstanbul’un eşsiz manzarası da seyredilebilmektedir. Tarihi yapı; üç tam ve bir yarım kattan oluşmaktadır. Binanın ana gövdesi sıvasız kırmızı kiremitten yapılmış ve sadece kulelerin olduğu kısım sıvanmıştır. Tepedeki kubbeli çatının etrafında korkuluksuz bir çıkma bulunmaktadır. Ayrıca Bulgur Palas’ın etrafı yüksek duvarlarla çevrilidir.

Bulgur Palas’ın mülkiyeti, Mehmet Habip Bey’in bankalara olan borçlarından dolayı 1921 yılında Osmanlı Bankası’na geçmiştir. Bir dönem Osmanlı Bankası’nın arşiv ve lojman binası olarak kullanılan tarihi yapı, Garanti BBVA’ya devredilmiştir. Bir süredir terk edilmiş durumda olan Bulgur Palas, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmış ve bir kültür merkezine dönüştürülecektir.