Akademik kariyerinin yanı sıra sunduğu mimari danışmanlık hizmetleriyle de adından çokça söz ettiren Doğan Tekeli, 1929 yılında Isparta’da doğmuştur. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1952 yılında yüksek mimar mühendis olarak mezun olan Tekeli, mezuniyetinin ardından bir süre İzmir Belediyesi Proje Bürosu’nda çalışmıştır.

Emin adımlarla ilerlediği kariyerine Sami Sisa ile birlikte kurdukları –günümüzde de Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı adıyla varlığını sürdüren- Site Mimarlık Bürosu ile devam etmiştir. Serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra akademi asistanlığı, İTÜ Teknik Okulu Mimarlık Bölümü'nde proje dersi öğretmenliği, Mimarlar Odası Başkanlığı gibi önemli görevleri yürütmüştür.

1985-1989 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, 1984 yılında Uluslararası Arap Birliği Genel Merkezi proje yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. 1988 yılında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Milli Komite üyeliğine seçilmiş, 1992 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü jürisinde görev yapmış ve 1994-1995 yılları arasında kurumun yönetim kadrosunda yer almıştır.

Kariyer hayatı boyunca kişisel tasarımları ve Sami Sisa ile birlikte gerçekleştirdikleri mimari projeleriyle Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülü de dahil 28’i birincilik olmak üzere 60’ı aşkın ödül kazanmıştır. 130'u uygulanmış 200'ü aşkın projede imzası vardır. İstanbul'da yer alan İş Kuleleri, Metrocity Alışveriş Merkezi, Selenium Twins Residence ve Finansbank Genel Müdürlük Binaları en çok bilinen eserlerindendir.