1905 ya da 1906 yılında Beyrutlu Selim Hanna Frej (Freige) tarafından Alexandre D. Neocosmos Yenidunia ve C.P. Kyriakides’e inşa ettirilmiştir. Yapım yılı net olarak bilinmemektedir. İnşaatının tamamlanması dört yıl süren apartmanın ikinci katında Selim Hanna Frej’in 2 yıl yaşadığı bilinmektedir. Her katı yaklaşık 300 metrekare olan bina 4 katlıdır. Şişhane’de Bankalar Caddesi ile Meşrutiyet Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan Frej Apartmanı’nın Tepebaşı’na bakan ön cephesinde süslemeler, iki yan cephesinde ise sadelik dikkat çekmektedir.

Türkçe’de Yeni Sanat veya 1900 Sanatı olarak bilinen, 19. ve 20. yüzyıl başında etkili olan, yaklaşık 25 yıl süren ancak bu kısa sürede derin izler bırakan bir sanat akımı olan Art Nouveau’nün başlıca örneklerinden biri de Frej Apartmanı’dır. Binanın dış cephesinde Neo Barok motifleri sergilenmektedir ve mimarların Paris geçmişlerinden izler taşımaktadır. Apartmanın dış yüzeyi, Malta’dan getirtilen taşlarla kaplanmış, merdiven mermerleri ise İtalya’dan ithal edilmiştir. Taşıyıcı kolonların üzerinde çocuk, baykuş, atmaca ve böcek süslemeleri yer almaktadır. 

Selim Hanna Frej ve eşi Polin Hanım’ın kızı olan Anjel Hanım (evlendikten sonra ismini Aysel olarak değiştirmiştir) ve eşi Feridun Dirimtekin uzun yıllar bu binada yaşamışlardır. Emeklilik yıllarında ise burayı satıp Nişantaşı’na yerleşmişlerdir. 1987-1989 yılları arasında restorasyon geçiren binanın içinde ciddi değişiklikler yapılmıştır. 1983 yılında Sarkuysan’a satılan bina, 20 yıl boyunca Sarkuysan İş Hanı olmuştur. 2012 yılında Ciner Holding tarafından satın alınmıştır.