İki yılda bir düzenlenen ve 80’den fazla ülkenin en iyi sanatsal çalışmalarını bir araya getiren Venedik Bienali Sanat Sergileri 3 bölgede düzenlenmektedir; Giardini (bahçe), L'arsenale (tersane) ve Corderia (halat imalathanesi).

Giardini Kompleksi 1895'teki ilk sergisinden beri tartışmasız Venedik Bienali Sanat Sergileri'nin geleneksel bölgesi olmuştur. Venedik'in doğu kenarına 19. yüzyılın başında Napolyon tarafından yaptırılmıştır. Lansmanının ardından 1895'te yaklaşık 200.000, 1899'da yaklaşık 300.000 ziyaretçi çeken ilk sergilerinin başarısı artmaya devam etmiştir. Türkiye, Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi’nde ilk kez 1991 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle yer almıştır. Venedik lagününe bakan 43.000 metrekare bahçe İtalyan peyzaj mimarı Giannantonio Selva tarafından tasarlanmıştır. Bir zamanlar İtalyan pavyonu olan ve 2009'da 3.500 metrekarelik çok işlevli bir mekâna dönüştürülen Merkez Pavyon, genellikle iki küratörün sergilerinden birini barındırmaktadır, diğer sergi de L'arsenale'de bulunur. 1907'deki lansmandan başlayarak, halihazırda inşa edilmiş olan Merkez Pavyon'a birkaç yabancı pavyon eklenmiştir. Bahçede bulunan her ulusal pavyon kendi sanat veya mimari sergisine sahiptir.

Giardini şimdi, bazıları Josef Hoffmann'ın Avusturya Pavyonu, Gerrit Thomas Rietveld'in Hollanda pavyonu ya da Alvar Aalto tarafından tasarlanan trapezoidal bir planla hazırlanmış Fin Pavyonu gibi çeşitli mimarlar tarafından tasarlanan 29 yabancı ülke pavyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Her pavyon kendi başına dikkat çekici bir mimari sergidir. Giardini kompleksinde, biri 1991'de James Stirling tarafından tasarlanan iki kitapçı ve iki kafe bulunur.