1907 yılında Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan Mimar Delfo Seminati’ye yaptırılan Hıdiv Kasrı, Beykoz İlçesi’nin Çubuklu sırtlarındadır. Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa’nın görevi son bulduktan sonra paşa İsviçre’ye yerleşmiş, ancak ailesi 1937 yılına kadar burada yaşamıştır.

İstanbul Boğazı’nı seyreden bir kule ile tasarlanan kasır, art nouveau tarzında ve 270 dönümlük bir arazi içerisinde bulunmaktadır. En önemli özelliklerinden biri de buharla çalışan ilk asansöre sahip olmasıdır. Kuleye hem asansör, hem de merdivenle çıkılabilmektedir. Bu kulenin balkonlu bir orta katı ve üstü açık olan bir terası bulunmaktadır.

Hıdiv Kasrı’nın ana girişinde mermerden yapılmış bir çeşme bulunmaktadır. Bu mermer çeşmeyi yapının içinde yer alan diğer çeşme ve havuzlar takip etmektedir. Kasrın tavanları vitray ile kaplıdır ve giriş katında şömineli bir salonu bulunmaktadır. Üst katında ise daire şeklinde iki büyük yatak odası, tuvalet ve banyolar yer almaktadır. Kasrın bir cephesinde İstanbul’un en büyük gül bahçeleri, arkasında koruluk ve dik yürüyüş yolu yer almaktadır.

1984 yılında Türkiye Turing Otomobil Kurumu adına Çelik Gülersoy tarafından restore edilen Hıdiv Kasrı bir süre otel olarak hizmet vermiştir. 1994-1996 yılları arasında geçirdiği ikinci restorasyondan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Beltur A.Ş.’ye devredilmiştir. Şu anda restoran ve sosyal tesis olarak hizmet vermekte, çeşitli organizasyonlar düzenlenebilmektedir.