Dünyanın en büyük müzesi olarak kayıtlara geçen, 73 bin metrekare alan üzerinde yer alan Louvre Müzesi; Paris’te Sen Nehri’nin kıyısında yer almaktadır. 1190 yılında Kral Philippe Auguste tarafından kale olarak yaptırılmıştır. 14. yüzyılın başlarında Kral V. Charles tarafından malikaneye dönüştürülmüş, 16. yüzyılda Kral I. François bu yapıyı Kraliyet Sarayı olarak kullanmıştır. Bu dönemde İtalya’dan getirtilen 12 tablo ile Kraliyet Sanat Koleksiyonu’nun temelleri atılmıştır. Daha sonra; 1692 yılında Kral XIV. Charles iki adet sanat akademisi kurmuştur. 1793’te Kraliyet Ailesi’nin resmi konut olarak Versailles Sarayı’na taşınmasıyla Louvre bir müze olarak, 537 eserle halkın ziyaretine açılmıştır.

Louvre Müzesi; tarih öncesi çağlardan, 21. yüzyıla kadar uzanan geniş bir koleksiyon yelpazesine sahiptir. 35.000’e yakın eser ve 380.000’den fazla objeyi ziyaretçilerine sunmaktadır. Louvre Müzesi denilince ilk akla gelen camdan piramitler, 1989 yılında yapılmıştır. Mona Lisa gibi dünyaca ünlü eserlerden bazıları cam bir bölmenin ardında sergilenmektedir. Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Mısır ve diğer İslam eserlerinin, resim, heykel ve dekoratif eserler sınıflandırılarak bölümlere ayrılmıştır.

Michelangelo’nun eserlerini ya da Mısır’a ait eski yapıtları görmek, Louvre Müzesi’nde 360 derecelik çevirim içi bir keşfe çıkmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne