1906 yılında dünyaya gelen Philip Johnson, Harvard Üniversitesi Felsefe bölümünde; filoloji, tarih, felsefe ve Sokrates öncesi düşünürler üzerine eğitim almıştır. Yaptığı seyahatler nedeniyle eğitimine ara vermiş, bu geziler sırasında Avrupa’da klasik ve Gotik mimarinin örneklerini ziyaret etmiştir. İncelediği bu yapılar, mimarlık kariyerini seçmesinde etkili olmuş, Harvard Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur.

1941 yılında 9 Ash Street House olarak bilinen ve inşa edilen ilk binasını tasarlamıştır. 1946’da Long Island’da oldukça basit ve düz hatlara sahip, cam panellerden oluşan, Mies van der Rohe tarzında küçük bir ev çizmiştir. 1949’da tasarladığı Glass House kariyerinin en bilinen eseridir. Philip Johnson’ın kendisi için inşa ettiği Glass House; cam ve çeliğin etkili şekilde ortak kullanıldığı en önemli örnekler arasındadır. Bu yapı aynı zamanda ünlü mimarın kendisi için tasarladığı 14 yapıdan ilki olma özelliğine sahiptir. 1978 yılında Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından altın madalya ödülüne sahip olan Philip Johson, tarihte Pritzker Mimarlık Ödülü’nü kazanan ilk isimdir. 

ABD’deki Nebraska Üniversitesi Sanat Galerisi, Kristal Katedrali, Pensilvanya Müzik Akademisi, Pennzoil Place ve Roofless Church, New York Eyalet Tiyatrosu, Almanya’daki Kunsthalle Bielefeld Sanat Müzesi, Philip Johnson’ın en bilinen eserlerinden bazılarıdır.