Yunanistan’ın 12 adasının en küçüğü olan Simi ya da bir diğer ismiyle Sömbeki Adası, Ege ve Akdeniz arasında konumlanmıştır. Sahil kenarına dizilmiş olan Neoklasik tarzındaki pastel renkli evler Simi Adası’nın simgesi olarak görülmektedir.

Bozburun Yarımadası ve Datça ile karşılıklı komşu olan Simi Adası kıyılarımıza 6,5 kilometre uzaklığındadır. Yazın belirli günlerde Bodrum ve Datça’dan düzenlenen feribot seferleriyle en fazla 90 dakikada adaya ulaşım sağlanabilmektedir. Simi; rengarenk evlerin, tablo havası verdiği silüetiyle diğer Yunan adalarından ayrılmaktadır. Bir gelenek olarak evler her yıl ilkbaharda pastel renklere boyanmaktadır. Renkleri ise Anıtlar Kurulu tarafından belirlenmektedir. Yamaç boyunca dizilmiş evlerin en önemli özelliklerinden biri de eşsiz manzaralarıdır. Çünkü hiçbir ev, diğerlerinin manzarasını ve güneşini kesmemektedir. 

Symi Adası’nda her bir sokak farklı bir renktedir. Sokakların arasından yükselen 375 basamak tırmanıldığında eşsiz bir ada manzarasıyla karşılaşılmaktadır.