Bugüne kadar neden İtalya’da bir Starbucks mağazası olmadığı konuşulurken marka yetkilileri 6 Eylül 2018 tarihinde, zamana saygı duruşu niteliğindeki “Starbucks Reserve Roastery” mağazasının Milano’da açıldığını dünya ile paylaşmıştı. Mis gibi kahve kokularıyla birlikte buram buram “yaşanmışlık ve tarih” kokan bu özel mağazaya gelin yakından bakalım.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luigi Broggi tarafından 1901 yılında Posta Binası (Palazzo delle Poste) olarak tasarlanan ve gösterişli yapısıyla geleneksel İtalyan mimari dokusunu yaşatan yapıt, aynı zamanda ülkenin ilk Starbucks mağazası olma özelliğini taşıyor. Milano’nun kendisinden ilham alınarak yeniden yorumlanan mekânın iç tasarımında kullanılan tüm parlak renkler, şehrin moda ve tasarım merkezi tarafına atıfta bulunuyor. Zemin döşemesi ise Kuzey İtalya’ya özgü tarihi bir teknik olan “Palladian” tarzında, yerel zanaatkârlar tarafından el işi ustalığıyla yapılmış. Ayrıca mağazanın dünyadaki en güzel Starbucks mağazası olduğu iddia ediliyor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kahveyi bir deneyim perspektifinde sunarak geçmiş kahve kültürlerine saygıda kusur etmeyen Starbucks, bu kez aynı prensibi Milano’daki Posta Binası için düşünmüş, yenilikçi ve hızlı tüketimi eski ve geleneksel mimari değerlerle harmanlayarak misafirlerine farklı bir Starbucks deneyimi sunmayı amaçlıyor...