Tokyo’nun merkezinde 538 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park, şehrin en önemli yapılarından biri olan Kaneji Tapınağı’na ait bahçenin genişletilmesiyle 1873’te inşa edilmiştir. Parkın yer aldığı alanda bugüne kadar çok sayıda tarihi eser bulunmuştur. Ueno Parkı; Japon tarihinde Batı tarzındaki ilk park olmasının yanı sıra, Japonya’nın ilk hayvanat bahçesini bünyesinde barındırma özelliğine de sahiptir. Toplamda 8 bin 800 ağacı içinde barındıran Ueno Parkı’nda geniş bir gölet, çalılık alan, bataklık arazisi ve çok sayıda kuş türü bulunmaktadır. 

Ülkenin her yerinde yaygın olarak görülen, sakura veya somei-yoshino olarak da bilinen kiraz çiçekleri hava koşullarına bağlı olarak mart ve nisan aylarında Ueno Parkı’na büyüleyici bir manzara sağlamaktadır. 800’den fazla sakura ağacının parkın içerisindeki göle düşen yansımalarının çiçeklerle bezeli bir ayna gibi göründüğü Ueno Parkı, bu dönemde yılın en renkli ve coşkulu günlerini yaşamaktadır. Sakuraların altında sohbet eden ve şarkı söyleyen pek çok kişiye rastlayabilirsiniz.

Birçok müzeye de ev sahipliği yapan Ueno Parkı; yılda 10 milyondan fazla ziyaretçisiyle Japonya’nın en popüler şehir parkı olma özelliğine de sahiptir.