1932 yılında İstanbul’un Kadıköy semtinde doğan Behruz Çinici, 1949 yılında Vefa Lisesi’nden sonra girdiği İTÜ Mimarlık Fakültesi ile meslek hayatına ilk adımını atar. Mezuniyetinden sonra aynı üniversitede asistan olarak çalışmaya başlar.

Kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası projede adından söz ettiren Çinici, aynı zamanda pek çok prestijli ödülün de sahibidir.

1981 yılında Fransız Mimarlar Odası tarafından Sir Robert Matthew Ödülü’ne, yine aynı yıl ODTÜ tarafından “Pritzker” ve “Atatürk” ödüllerine aday gösterilir. 1984 yılında Sedat Simavi Vakfı Ödülü’nü, 1986 yılında Türkiye İş Bankası Kent ve Mimarlık Ödülü’nü, 1991 yılında Türkiye Prefabrik Birliği Ödülü’nü almıştır. 1995 yılında TBMM Camisi Kompleksi projesi ile Çinici Mimarlık Ofisi olarak Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülürler. 2004’te ise kendisine Mimar Sinan Büyük Ödülü verilir. Eşi Altuğ Çinici ile birlikte 1962’de kazandıkları yarışmayla 1980’e kadar ODTÜ Kampüs yapılarını tasarlamışlardır.
“Hızla modernleşen ve değişen bir ülkede piyasa taleplerine uyum gösterip cevap verebilen, mimari tasarımı daima kentsel bir bütünlük içinde ele alan, kent ve çevre sorunlarına duyarlı, inşaat ve uygulama denetimini mimari tasarımın ayrılmaz bir parçası ve devamı olarak hedefleyen” anlayış, Behruz Çinici ve çalışmalarına hala devam eden Çinici Mimarlık Ofisi’nin mimari yaklaşımlarını göstermektedir. 

En bilinen eserleri arasında: TBMM Cami (Meydan-İbadet-Kitaplık), TBMM Halkla İlişkiler Binası, ODTÜ Kampüsü, Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi, Eminönü Çarşı Merkezi ve Ofis Kompleksi, DSİ Genel Müdürlüğü Binası, Milletvekilleri Sitesi sıralanabilir.