Contemporary Art Space Projesi, sol98 mimarlık ofisi tarafından; İspanya’nın Sevilla şehrinde yer alan on altıncı yüzyıldan kalma manastırın yerleştiği binayı sürekli olarak dönüştürme fikriyle yola çıkılmış bir “Çağdaş Sanat Alanı” yaratma ideasıdır. 830 metrekare alanda gerçekleşen dönüşüm projesi, manastıra duyulan tarihsel ilginin ötesinde, sanatsal anlamdaki “sürekli bir başkalaşım” fikrinin yorumlanmasıyla hayat bulmuştur. Çağdaş sanattaki yaratım sürecinin karmaşıklığı, mimari anlamdaki öngörülemez durumlardan çıkan üretim ve yaratım süreçleriyle harmanlanmış; proje ile birlikte bu ikilinin kompetan ilişkileri ziyaretçilere sunulmak istenilmiştir.

Contemporary Art Space’in tasarımında değişken ve geri dönüşümlü alanların varlığı ön plana çıkarılmıştır. İç mekân tasarımında manastırdan kalan orijinal duvarların ve tavanın net görülebildiği ahşap ve tuğla işçiliği tercih edilirken özellikle tuğlaların deformasyonlarına dokunmayarak zamanın ruhunu yaşatan bir mimari hamle düşünülmüştür. Elips şeklinde tasarlanan manastırın zemin, iç kaplama, tavan maskeleri kaldırılıp çelik ve betonlarla ana yapı güçlendirilmiş; cam ve ahşap dekorasyon tasarımlarından da destek alınmıştır. Yapının bütünlüğünü bozmayan bu şeffaf tasarım algısıyla yüzyılların neden olduğu yaşanmışlığı olduğu gibi ziyaretçilere yansıtması hedeflenmiştir.

Contemporary Art Space projesinin asıl amacı ise sanatta stil, dekorasyon ve biçimden önce eser, mekân ve ışık gibi sürekli değişkenlerin ön plana çıkarıldığı çağdaş sanat sergi anlayışıdır.