Yusuf Ziya Paşa Köşkü ya da halk arasında bilinen adıyla Perili Köşk, dönemin zengin tüccarı ve II. Abbas Hilmi Paşa’nın başyaveri olan Yusuf Ziya Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yapımına her ne kadar 1900’lerin başında başlansa da, 1910 yılına kadar köşkün inşaatında fazla yol alınamamıştır. 1914 yılında I. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla, inşaatta çalışan ustalar askere çağrılmıştır ve inşaatın tamamlanma süresi tekrar uzamıştır.
Yusuf Ziya Paşa, ikinci eşi Nebiye Hanım ve Nebiye Hanımın ilk eşinden olan 3 kızı ile birlikte, vefat ettiği tarih olan 1926 yılına kadar köşkte yaşamıştır. Paşanın vefatından sonra Nebiye Hanım kızlarıyla birlikte 1993 yılına kadar köşkte oturmuşlardır. Yapının birinci katında kiracılar yaşarken, yarım kalan inşaat nedeniyle tamamlanamayan ve boş kalan ikinci ve üçüncü katlar yüzünden bina çevrede “Perili Köşk” diye anılmaya başlanmıştır. Yusuf Ziya Paşa Köşkü, 1993 yılında müteahhit Basri Erdoğan’a satılmıştır.
Ünlü yapı, 1990’lı yıllarda aslına uygun şekilde yeniden yapılmak üzere yıkılmıştır. Cephenin taş ve tuğla kaplaması restorasyon projesine sadık kalınarak tamamlanmıştır. Tuğlalar; İngiltere’den ithal edilerek orijinaline en uygun olacak şekilde, 4 ayda kaplanmıştır. 5.000 metrekarelik zemin alanına sahip olan binanın betonarme imalatında 2.800 metreküp beton, 350 ton demir kullanılmıştır. Köşkün yeniden yapılması ise 1995-2000 yıllarında Mimar Hakan Kıran tarafından gerçekleştirilmiştir. 10 katlı olan yapı, bir yanda Karadeniz, diğer yanda ise Marmara Denizi açılımını görmektedir.
Köşk, 2030 yılı sonuna kadar Borusan Holding tarafından kiralanmış, firmanın koleksiyonunda bulunan sanat eserleri de buraya taşınmıştır. Hafta içi holdingin ofis binası olan köşk, hafta sonları ise müze olarak hizmet vermektedir.